Ovesná kaše s jáhlami

22. února 2016 v 11:08 | Inny Emilly |  food

INGREDIENCE
» 400ml sójového mléka
» 200ml vody
» 40g ovesných vloček
» 30g jáhlových vloček
» 1 vanilkový cukr
» javorvý nebo jiný sirup
» špetka soli
» 150g čerstvého ovoce
nebo 60g ořechů

POSTUP
Tento recepr je z jedné skvéle veganské knihy, kterou jsem nedávno dostala. Příprava je rychlá a snadná a chutná výborně. Nejprve přivedeme k varu 400ml sójového mléka (např. alpro, yoja, apod. které můžeme zakoupit třeba v supermarketu nebo dm drogerii) s 200ml vody. Poté přidáme špetku soli, vanilkový cukr a všechny vločky. Když jsem si kaši dělala já, zdálo se mi, že je příliš mléka, takže doporučuji o něco ubrat, nebo přidat na vločkach. Můžeme ještě přidat trochu sirupu. V kuchařce íšou agávový nebo javorový. Já používám rýžový a je stejně užitečný. Za stáleho míchání necháme asi 5minut vařit, dokud nedosáhneme krémové konzistence. Poté rozlejeme kaši do dvou misek (vychází to tak na 2 porce) a dozdobíme ovocem nebo ořechy. Lze i kombinovat podle chuti. Pokud chcete, můžete přidat ještě sirup.
 


Anketa

Baví tě číst mé články?

Ano
Jak které..
Ne

Komentáře

1 Cat. | Web | 22. února 2016 v 22:05 | Reagovat

Tý jo ,to vypadá fakt moc dobře! Asi to brzo zkusím:)

2 work-with-kaite | Web | 23. února 2016 v 17:35 | Reagovat

No teď mám chutě;D

3 Monica. | Web | 24. února 2016 v 15:30 | Reagovat

Dneska jsme ve škole měli polívku "jáhlovou se zeleninou", hah, jo, všechny to strašně zajímá :D
Ne, vypadá to dobře, teď na to mám chuť :3

4 Sandra | Web | 24. února 2016 v 20:17 | Reagovat

mňam,vyzerá to skvelo,toto určite vyskúšam!:)

5 *Anne | Web | 24. února 2016 v 20:19 | Reagovat

Jáhly jsou skvělé, jak do polévky, tak na kaši :) Sladká jáhlová kaše je super.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama